tch-headerbanner-201612.jpg

Bij TC Honselersdijk doet de jeugd mee aan het Tenniskids-programma van de KNLTB. Binnen dit programma worden de niveaus ingedeeld in vier kleuren: Blauw - Rood - Oranje - Groen. Binnen deze niveaus leren de kinderen op een uitdagende manier de tennissport kennen. Bovendien worden hun fysieke en sociale vaardigheden versterkt. Samenspel en plezier staan bij TCH voorop!

Hieronder leggen we uit wat de verschillen tussen de kleuren zijn. En kijk ook even naar de filmpjes van presentator Bart Boonstra (Nickelodeon). 

 

Blauw

Voor de allerkleinste kinderen van 4 tot 6 jaar is er Tenniskids Blauw. De lessen bestaan uit eenvoudige en uitdagende spelletjes die gericht zijn op bewegings-, bal- en racketvaardigheden. Aan Tenniskids Blauw wordt nog geen competitievorm gekoppeld.

 

Rood

Tenniskids Rood is voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. De kinderen leren basisvaardigheden coördinatie, doen leuke activiteiten en spelen al korte wedstrijden. Wie het eerste bij 7 punten is, heeft gewonnen. Bij Tenniskids rood zijn de ballen zacht, dit noemen we de rode ballen.
Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in Rood of in Oranje willen spelen. Vaak is dit afhankelijk van hun ervaring en talent.  

Klik hier voor een filmpje met uitleg over Tenniskids Rood.

 

Oranje

Oranje is voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om op een grote baan te kunnen spelen. De wedstrijden duren ietsje langer dan bij Rood en er wordt al begonnen met het ‘echte’ tellen: 15-30-40 etc. Er wordt gespeeld met de zogenoemde oranje ballen. Deze stuiten iets harder dan de rode, maar zachter dan de groene. 
Kinderen van 10 en 11 jaar mogen kiezen of ze in Oranje of Groen willen spelen. Vaak is dit afhankelijk van hun ervaring en talent. 

Klik hier voor een filmpje met uitleg over Tenniskids Oranje.

 

Groen

Groen is voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Dit is de laatste fase ter voorbereiding op het tennissen op de ‘grote baan’. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. Kinderen spelen hier met 'groene' ballen. Deze passen bij het niveau van de kinderen en stuiten nog iets minder zacht dan de 'echte' tennisballen. 

Klik hier voor een filmpje met uitleg over Tenniskids Groen. 

 

Onze vaste tennisleraar kent het niveau van alle kinderen en deelt ze in voor de competitie. Uiteraard houden we altijd rekening met het kind en is het voor ons het belangrijkst dat zij er vooral veel plezier aan beleven!

Meer informatie over de verschillende programma's van de KNLTB kunt u hier vinden.