tch-headerbanner-201612.jpg

download

 

    Lidworden button

!

Wilt u ook een advertentie op deze site? Stuur dan een e-mail naar psc@tchonselersdijk.nl

bUJYaSO9  

facebooklogoklein

Kampioenschap Mix 1 Voorjaar 2015

IMG 8328Het is zondag 17 mei rond een uur of zeven ’s avonds. Bier, bitterballen, een uitslagenformulier en bakjes zelfgemaakt ‘zonder alles’ ijs vullen de tafel op het terras van de tennisvereniging Breekpunt. Net als afgelopen najaar hebben de gastvrije Hagenezen ons weer op een nederlaag getrakteerd. Ditmaal is het een nipte 5-3 nederlaag die voor teleurstelling zorgt. Voor de verandering alleen niet vanwege een verloren degradatiegevecht, maar omdat onze kampioenschapdroom uiteen lijkt te zijn gespat.

Na een winter waarin er hard getraind werd en waarin de tips op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar bleven binnenstromen, begonnen we de competitie met een gehavend team uit tegen Thor de Bataaf. Levi moest helaas ziek afhaken, Mariette kwam nog half opgevouwen uit een touringcar vandaan en ondergetekende was halverwege de winter wederom afgehaakt met een inmiddels vervelend hardnekkige polsblessure. Gelukkig bleek Thor de Bataaf al snel een maatje te klein voor het sterrenensemble uit Honselersdijk. Ook een heuse Chantal Janzen lookalike wist aan Haagse zijde geen set van ons af te pakken. Een lekker begin van de competitie, 8-0!

Ook tijdens de derde en vierde speeldag wisten we een 8-0 overwinning te noteren. Tegen Vredenburch wist Max in een spannende single goed de balans te vinden tussen geduld en aanvallend tennis en wist ons drukke stageduo Anneloes en Lottie ondanks een kleine staking op de baan de damesdubbel toch winnend af te sluiten. De personeelsvereniging van de Nationale Nederlanden werd op de vierde dag ook met een 8-0 nederlaag naar Den Haag teruggestuurd.

Tussendoor was de kraker op de tweede speeldag tegen Rhijenhof in 4-4 geëindigd. Levi moest in Erwin, ‘de reus van Rhijenhof’, zijn meerdere erkennen na een potje serveren. In de herendubbel was hij, samen met Twan, de mannen van Rhijenhof vervolgens met een soepele 6-2 6-2 wel de baas. Invalster Nicole kreeg in tegenstelling tot haar invalbeurt afgelopen najaar ditmaal iets meer tegenstand, maar wist desondanks eenvoudig te winnen.

De vijfde speeldag kwam Monster op bezoek. Altijd een beladen duel, maar zeker nu ook wij meededen om het kampioenschap. Iets wat ze in Monster toch maar moeilijk willen geloven! Na vier singles was de stand 2-2. Zowel Levi als Twan wisten spannende driesetters te winnen. Anneloes moest helaas het hoofd buigen in eveneens een driesetter, terwijl Mariette  zich de longen uit het lijf rende om de kanonskogels van haar tegenstandster terug te brengen. Helaas bleek het kanon niet te haperen.

Van de overige vier wedstrijden werd er nog maar één gewonnen. Alleen de altijd betrouwbare combinatie Anneloes-Max wist op gedecideerde wijze een punt binnen te halen. Op miraculeuze wijze was eerder een vrijwel zeker punt in de herendubbel nog verloren gegaan mede dankzij de inbreng van een slimme Monsterse huisarts. Zijn deelname in de mix was ook zeker niet in Monsters nadeel. 3-5, helaas.

Toen vervolgens, ondanks onder meer dapper weerwerk van invalster Patricia, ook de volgende wedstrijd tegen Breekpunt verloren ging, leek een kampioenschap alleen theoretisch nog mogelijk. Het hoogst haalbare leek een tweede plaats en dus zat er niets anders op dan een zo ruim mogelijk overwinning te behalen in Delft.

Na de nodige wekkerstress kwamen we studentikoos op tijd in Delft. Het weer hielp niet mee en al snel werd duidelijk dat  het grootste gevaar onderschatting zou worden tegen op hardloopschoenen en in pyjamabroek (?) tennissende Delftse corpsstudenten. Gelukkig wisten we alle singles en beide dubbels, ondanks een kopbal uit een ‘voorzet’ van Lottie en een buikschuiver van Anneloes, eenvoudig te winnen. Daarmee begon de hoop op een kampioenschap toch weer toe te nemen. Zou het dan toch? Inmiddels was met dank aan WhatsApp duidelijk geworden dat we Rhijenhof sowieso voorbij waren en dat Breekpunt zoals gehoopt Monster het vuur aan de schenen legde.

Om vijf uur hadden wij, na winst in een supertiebreak door Mariette en Twan, alles gedaan wat wij konden doen. 8-0 en nu maar afwachten wat de einduitslag bij Breekpunt-Monster was. Tegenstrijdige berichten uit die hoek maakten het er alleen maar spannender op. Eenmaal onderweg kreeg de ‘mannenauto’ vervolgens een gillende ‘meidenauto’ aan de lijn en waren we: KAMPIOEN!

Een huldiging, een barbecue en potjes verkleed tafeltennis zorgden vervolgens voor een zeer gezellig slot op een spannende dag. Anneloes, Levi, Lottie, Max, Mariette, Twan, Richard, invalsters, supporterskern ‘De Smit’ en alle andere supporters en ouders: bedankt!

Volgend jaar promotie, mogelijk zelfs een sponsor, maar helaas ook een transfer. Levi lijkt, hoe kan het ook anders na een kampioenschap, een transfer te gaan maken naar Naaldwijk. Op naar de najaarscompetitie. Wordt vervolgd!

Thijmen

line

Meer tennis nieuws

Geen feed gevonden