tch-headerbanner-201612.jpg

download

 

    Lidworden button

!

Wilt u ook een advertentie op deze site? Stuur dan een e-mail naar psc@tchonselersdijk.nl

bUJYaSO9  

facebooklogoklein

Half augustus, paniekmoment 1: het maatje waar ik de afgelopen twee jaar het invitatietoernooi mee heb gespeeld, meldt zich geblesseerd af. In al mijn enthousiasme had ik alle opties die ik achter de hand had al aan anderen gegeven. Waar haal ik in een week iemand vandaan die een beetje kan tennissen, maar bovendien ook nog heel gezellig is.

De verlossing kwam tijdens de Lierse Gondelvaart. Onder een tentje van 3 bij 3 stelde Mylene van der Voort me voor aan haar teammaat bij LTC Naaldwijk Janine Compier. Tennislerares, dat kwam best uit, maar daardoor veel verhindering. Bij gebrek aan een alternatief de gok gewaagd dat het allemaal wel goed zou komen met de dagen waarop we moesten spelen.

We mochten meteen de eerste vrijdagavond aan de bak. Vrijdagmiddag kwam paniekmoment 2: Maatje moet invallen met tennisles geven en kan ’s avonds niet spelen. Meteen een berichtje naar de TC “haal ons maar uit het toernooi, want dat gaat hem niet worden”. Maar goed, het invitatietoernooi is toch wel HET toernooi van het jaar en van het idee dat ik niet mee kon doen, werd ik met het uur chagrijniger.  Vrijdagmiddag om 17:00 uur stond ik als eerste aan de tafel bij de TC “welke mogelijkheden zijn er nog?” Na wat gepuzzel en gebel konden we zaterdag direct twee wedstrijden spelen. Best!

Zaterdagochtend 11.15 uur, tegenstanders zijn competitiemaatje Isabelle Garcia met die-hard Nancy Detiger van ‘t Loo. We begonnen sterk en pakten de eerste set, maar die 6-0 tegen in de tweede set viel toch zwaar. Uiteindelijk de tie-break en mijn hoop op een finale op zondag verloren. De partij ’s middags ging stukken beter. Gebrand om te winnen, speelden we een superleuke wedstrijd tegen Sylvia van der Valk met haar nicht Elita Vijverberg. We wonnen in twee sets en het werd nog een hele lange en vooral gezellige avond. We hadden een weekje rust en dat had ik nodig ook. Leuk zo’n invitatietoernooi, maar dat dag-nacht ritme raakt in zo’n week aardig verstoord.

Inmiddels waren er weer alle kansen om de winnaarsronde in te gaan door verrassende uitslagen van de andere wedstrijden in de poule. Op vrijdagavond mochten we alle vier spelen, de winnaars zouden doorgaan om het kampioenschap. Met de Hugo’s van Jan Kroonen had ik donderdagavond een optimale voorbereiding gehad. Ontspannen begonnen we aan onze partij tegen Sanne Bakker en Mirjam van Koppen. Weer een leuke wedstrijd en winst. Nog twee partijen te gaan. Althans dat dachten we, maar omdat Marijke Damen tweede in de andere poule was geworden, maar haar maat niet kon spelen, kregen we een walkover. Jammer, ik had graag tegen Marijke gespeeld.

Maar dat betekende wel Finale! Onze mogelijke tegenstanders speelden zondagochtend nog een halve finale. Sylvia en Simone putten elkaar lekker uit. Simone trok aan het langste eind en stond uiteindelijk om 16:00 uur met haar maatje Sylvia van Dijk tegen ons op baan 1. Met Bob Marley op de achtergrond, begonnen we een beetje laidback aan de wedstrijd. Stomme fouten en lange rally’s wisselden elkaar af. Met een bal in het net van de tegenpartij wonnen we de wedstrijd en het toernooi. Eindelijk een keer winst in het invitatietoernooi. Vooral dankzij een sterke maat, die ook nog eens heel gezellig bleek te zijn. Alle meiden uit onze poule bedankt voor de leuke wedstrijden. Organisatie bedankt voor een top toernooi!

Nicole Gregoire

line

Meer tennis nieuws

Geen feed gevonden