tch-headerbanner-201612.jpg

Bij TC Honselersdijk doet de jeugd mee aan de verschillende programma’s van de KNLTB. Zo heeft de KNLTB een competitie voor kinderen van 6 tot 12 jaar: Tenniskids Worldtour. Daarnaast is er een competitie voor kinderen van 10 tot 12 jaar: Groene Competitie.

Met deze jeugdprogramma’s leren de kinderen op een uitdagende manier de tennissport kennen. Bovendien worden hun fysieke en sociale vaardigheden versterkt. Samenspel en plezier staan bij TCH voorop!

Binnen het Tenniskids-programma worden de niveaus als volgt ingedeeld:  

  1. Blauw: voor kinderen van 4 tot 6 jaar. De lessen bestaan uit eenvoudige en uitdagende spelletjes die gericht zijn op bewegings-, bal- en racketvaardigheden. Aan Tenniskids Blauw wordt nog geen competitievorm gekoppeld.
  2. Rood: voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. De kinderen leren basisvaardigheden coördinatie, doen leuke activiteiten en spelen al korte wedstrijden. Wie het eerste bij 7 punten is, heeft gewonnen.
    Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in Rood of in Oranje willen spelen. Vaak is dit afhankelijk van hun ervaring en talent.  
  3. Oranje: voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om op een grote baan te kunnen spelen. De wedstrijden duren ietsje langer dan bij Rood en er wordt al begonnen met het ‘echte’ tellen: 15-30-40 etc.
    Kinderen van 10 en 11 jaar mogen kiezen of ze in Oranje of Groen willen spelen. Vaak is dit afhankelijk van hun ervaring en talent. 
  4. Groen: voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Dit is de laatste fase ter voorbereiding op het tennissen op de ‘grote baan’. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld.

Onze vaste tennisleraar kent het niveau van alle kinderen en deelt ze in voor de competitie. Uiteraard houden we altijd rekening met het kind en is het voor ons het belangrijkst dat zij er vooral veel plezier aan beleven!

Meer informatie over de verschillende programma's van de KNLTB kunt u hier vinden.